Mobirise

Miért jó nekem ha tudok rajzolni?

A rajzolás a legősibb önkifejezési eszközünk A személyiségünk fejlődésének elengedhetetlen része. Ma még sem népszerű az oktatásban, pedig több van mögötte, mint amit sejteni vélünk. 

    Az tény, ma az iskolában nem a legnépszerűbb tantárgyak közé soroljuk a rajzórákat és valahogy a felnőttkorosztályra sem igen jellemző, hogy megengednék maguknak, hogy a mókuskerék életvitelből többször kiszálljanak és teret engedjenek szabadabb, kötetlenebb tevékenységeknek. A készségtárgyakat „lazaórák” kategóriájába sorolják a felnőtt korosztály pedig legtöbbször haszontalan feleslegesnek tekinti a kreatív tevékenységeket. Pedig, ha jobban a mélyére nézünk mit is nyújthat, kiszállni a mókuskerékből, átlagos intelligenciával már meg is érthetjük, hogy személyiségünk, érzelmi intelligenciánk elengedhetetlen része. Ahhoz, hogy egyensúlyban legyen életünk, ugyan annyira szükség van a kreatív gondolkodásra, mint a racionális logikus értelmezésre.


Mi a rajzolás? Miért jó nekem, ha a rajzkészségemet fejlesztem?

A rajzolás nem más, mint kifejezésre juttatja azt, ami bennünk van. A rajzolás ugyan olyan készség, mint az írás, olvasás, járás. Személyiségünk elengedhetetlen része.

• A rajzolás, alkotás. Ha alkotunk teremtünk. Létrehozzuk azt, amire vágyunk
• Megtanít látni, jól látni a helyzeteket, amit az élet elénk helyez
• Fejleszti a problémamegoldó képességet, segít más perspektívából értelmezni szituációkat, empatikusabbá válunk
• Megtanít arra, hogyan építsük fel lépésről lépésre, folyamatban célunkat
• Egyensúlyba hozza mindkét agyféltekénket
• Előhozza, rejtett képességeinket
• Fejleszti az érzelmi intelligenciát

De sorolhatnám még. 

 Összetett folyamat, amire ma még nagyobb szükség van, mint valaha. Miután lassan átveszik a gépek a mesterséges intelligencia az életünk felett az irányítást, szépen lassan átalakul majd (vagyis már zajlik) a munkához kapcsolólódó megszokott funkciók. Amit ma még emberi kéz végez el, pár évtized és robotok hajtják véghez. Szakmák alakulnak át, vagy szűnnek meg. Ami megmarad nekünk embereknek, amit egy gép és robot nem fog tudni ellátni, az a kreatív tevékenységek, illetve az érzelmek és a gondolkodás. Már zajlik az átalakulás, a kreatív tevékenységre pedig egyre nagyobb szükség lesz. A változások gyorsan történnek, ehhez pedig, az kell, hogy jól tudjunk szörfözni az adott hullámokon.
Tehát a rajzolás, kreativitás abban segít, hogy megismerd önmagad, és meglásd hogyan lovagold meg a váratlan, nem megszokott, új világ által hozott helyzeteket. Az alkotás, frissen tartja agyunkat, megmozgatja azon rétegeket, amit a hétköznapokban már régóta vagy soha nem is használtunk.

Önismeret, érzelmi intelligencia, megtanít meglátni összefüggéseket, segít egyéni meglátások kialakításában, magasabb szintű gondolkodás érhető el általa.

Design a web page with Mobirise