free site maker
Mobirise        Bemutatkozás

Kása Renátának hívnak és 15 éve oktatom a jobb agyféltekés rajzolás módszerét. Bölcsész pedagógus, rekreációs sportoktató és még sok minden más a végzettségem. A Magyar Pedagógiai Társaság küldöttségi tagja vagyok.
Gyerekkoromban ahogy sok mindenki másnak az iskola és a tanulás nekem sem okozott túl nagy örömöt. Nem is voltam benne sikeres. Nem szerettem iskolába járni és nem is ment jól. Legalábbis a jelek ezt mutatták. Állandó kudarcként éltem meg az iskolaéveket. De igazából már akkor „rendszer ellenes” voltam. Most már nyilván tudom az okát, de akkor sok olyan téves negatív kondíciót sikerült magamévá tenni, amitől nem egy könnyen és nem egyhamar szabadultam meg.

Aztán csak lediplomáztam és vállalkozó lettem több vállalkozást vezettem, hoztam létre. Tanultam, hogy mélyítsem a tudásom és látásmódom. És az életiskolája című műfajban is jó nagy tapasztalatot szereztem. Több mint 1000 emberrel foglalkoztam ezidáig és tanítottam meg, hogyan is kapcsolódik a tanuláshoz, az öröm, a folyamat, a kreativitás, a hit a rajzoláson alkotáson keresztül.  A tanításaim során az évek alatt, sok eszközzel találkoztam amivel "eredményeket" érhetünk el. Ennek ellenére a valóban bevált módszert szeretem alkalmazni óráimon, mint azt, hogy hagyom kibontani az egyén képességeit, készségeit. Segítem EMLÉKEZTETNI arra, amit tud. Kap tőlem íránytűt, térképet, ott vagyok mint háttér ember, de nem kondíciózom azt, ami menetközben előjön, nem térítem el az útról. Nem mondom meg, hogy így vagy úgy lenne a jobb.  Mert mindenkiben ami megjelenik, az vezet valahová. Betty Edwards módszerért gyújtóskén használom, hogy szikrát gyújtsak a hozzám érkező emberek elméjében. Sok mindent tanultam meg menetközben a művészetekről, képességekről. És egy biztos, hogy 3 nap alatt senkiből nem lesz művész. Ahhoz kell egy speciális képesség. Ez a módszer nem a művészt hozza ki belőled, hanem elindít a kreativitás útján, ami kihozhatja belőled a művészt :) Megtanít úgy látni ahogy a művészek tudnak, de ettől még nem leszel művész. DE! Akár lehetsz is. Ugyanis pont annyi esély van arra, hogy a gyakorlatok által az elfedett képességek életre kelnek, minthogy kiderülhet az is, hogy más érkezik meg ezáltal az életedben. De ez már egy következő lépcsőfok. 

Magamról még annyit, hogy imádok utazni vízen és hegyen lenni, a természetben kirándulni.  Szeretek minőségi időt tölteni családdal – barátokkal. Minél több élménnyel gazdagodni. A nehézségeket tanulásnak és fejlődésnek élem meg, nem pedig problémának. A hibáimból tanultam és tovább léptem. Velem mindig történik valami, ami rendhagyó, de ez is én vagyok és szeretem a kalandos néha túlzásokba eső életem. Így soha nem unatkozom.